У Страсбурзі проголосували за призначення Крістін Лагард головою Європейського центробанку

Автор:
Юлія Рябчун
Дата:
У Страсбурзі проголосували за призначення Крістін Лагард головою Європейського центробанку

Палінчак Михайло / УНІАН

Європарламент підтримав кандидатуру колишнього директора-розпорядника МВФ Крістін Лагард на посаду голови Європейського центрального банку. Про це повідомляє пресслужба Європарламенту.

За призначення Лагард проголосували 394 депутати зі 649. Перед голосуванням вона направила письмові відповіді членам Європарламенту та представила свої ідеї на відкритому слуханні, яке проводив комітет з економічних і валютних питань 4 вересня.

Виступаючи перед голосуванням, голова комітету Ірен Тінаглі сказала, що відповіді Лагард на запитання членів Європарламенту продемонстрували її «поінформованість про завдання і придатність для виконання місії».

Тепер кандидатуру Крістін Лагард повинні затвердити лідери країн-членів ЄС на саміті 17—18 жовтня. Якщо її підтримають, то вона змінить на посаді Маріо Драгі та стане першою жінкою, яка очолила ЄЦБ.

63-річну Лагард запропонували висунути кандидатом на посаду голови ЄЦБ на саміті в Брюсселі 2 липня. Після чого вона заявила, що припиняє роботу в МВФ на час номінації. До роботи в МВФ вона обіймала кілька міністерських посад у Франції, зокрема була міністром економіки, фінансів і промисловості.

Президенти ЄЦБ призначаються на восьмирічний термін главами держав або урядів ЄС, але за згодою Європарламенту.