У Парижі тестують «літаюче таксі». Воно пересуватиметься над Сеною

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

У Парижі тестують сервіс «літаючого таксі» через забрудненість і проблеми громадського транспорту, пише Euronews.

Стартап носить назву Bubble. Такий транспорт приводитиметься в дію за допомогою електрики та пересуватиметься над річкою Сена. Його орієнтовна вартість — близько €200 тис., він розвиває швидкість до 34 км/ч. Зазначають, що випробувальні рейси в Парижі обмежені максимальною швидкістю 30 км/год.

Такий сервіс може бути запущений уже навесні наступного року. Творець — Seabubbles — у понеділок запустив чотириденний тест такого «таксі». Співзасновник компанії Ален Тебо сказав, що проблеми узгодження з боку влади Парижа гальмують запуск, змушуючи компанію займатися схожими проєктами в Швейцарії та США, а не тільки у Франції. Тебо додав, що Франція стає як «музей», де технічні інновації занадто сильно регульовані.

Париж має одну з найбільш щільних міських транспортних мереж у світі. У 2016 році в місті було здійснено понад 4,7 млрд поїздок на громадському транспорті. Видання зазначає, що міська рада планує постійно посилювати правила використання транспорту до 2030 року, коли на дорогах Парижа будуть дозволені тільки електричні чи водневі автомобілі.