У Великій Британії заарештували другого підозрюваного в крадіжці золотого унітазу. Сам витвір мистецтва досі не знайшли

Автор:
Люся Зеленко
Дата:
У Великій Британії заарештували другого підозрюваного в крадіжці золотого унітазу. Сам витвір мистецтва досі не знайшли

Leon Neal / Getty Images

Поліція Темз-Веллі заарештувала вже другого підозрюваного у справі про крадіжку унітаза з 18-каратного золота з Бленгеймського палацу, де народився колишній премʼєр-міністр Великої Британії Вінстон Черчилль. Про це повідомляє Evening Standard.

36-річного чоловіка затримали за підозрою у зламі кімнати з деревʼяними панелями в палаці у Вудстоку, Оксфордшир, де власне й ескспонувався унітаз вагою понад 100 кг. Слідчий інспектор Стівен Джонс заявив журналістам, що розслідування триває. Поліція вважає, що крадіжку скоїла банда злодіїв, які використовували щонайменше два транспортних засоби.

«Ми продовжуємо розслідувати цей інцидент і вже вдруге заарештуємо людину, пов’язану з цією справою. Наш пріоритет — знайти вкрадений предмет, і я закликаю будь-кого із будь-якою інформацією звернутися до поліції за телефоном 101», — наголосив полісмен.

У день крадіжки, 14 вересня, поліція заарештувала першого підозрюваного — 66-річного чоловіка, імʼя та рід занять якого не розголошують. Чоловіка випустили під заставу до 9 жовтня.

Золотий туалет «Америка» був частиною виставки італійського художника Мауріціо Каттелана. Відвідувачам будинку герцога Мальборо була надана можливість забронювати трихвилинні слоти, щоб використати «трон» — спершу унітаз був лише інсталяцією, однак потім ним дозволили користуватися. Музейний охоронець при цьому перебував за дверима туалету. Під час крадіжки, оскільки унітаз був підключений до системи каналізації й водогону, сталося затоплення кімнати.

Виконавчий директор Бленгайма Домінік Геар заявив, що художнику Каттелану «погрожували крадіжками». Також директор каже, що це перша за його памʼяті так крадіжка з палацу. Наразі пошуки унітазу тривають.