Вночі: США запровадили санкції проти оточення Мадуро, Помпео провів переговори з Пристайком, а в ООН шукають для Донбасу $52 млн

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

США запровадили санкції проти оточення Мадуро

Міністерство фінансів США ввело санкції проти оточення венесуельського президента Ніколаса Мадуро, яке наживалося на програмі продовольчих субсидій.

Як повідомляє «Голос Америки», у список потрапили три людини та 16 компаній, які тісно повʼязані з друзями Мадуро — Алексом Саабом і Альваро Пулідо.

Оточення Мадуро зі списку тепер втрачає доступ до американської фінансової системи, а їхні особисті та корпоративні активи, що перебувають під юрисдикцією США, будуть заморожені.

В ООН закликали знайти $52 млн для Донбасу до зими

В ООН просять донорів активізувати зусилля з наповнення Обʼєднаного фонду гуманітарної допомоги Україні та зібрати до початку зими $52 млн для забезпечення найбільш гострих гуманітарних потреб Донбасу.

Про це розповів на брифінгу представник генсека ООН Стефан Дюжаррік, повідомляє Укрінформ.

За його словами, план гуманітарного реагування ООН для України на 2019 рік передбачає загальні фінансові видатки на $162 млн і зараз наповнений на 32%.

«Близько $16 млн з коштів, які негайно необхідні для захисту цивільного населення, підуть на допомогу жертвам мінування, маркування замінованих територій та розмінування територій до того, як вони вкрилися снігом», — сказав Дюжаррік.

Помпео провів переговори з главою МЗС Пристайком

Держсекретар США Майкл Помпео провів розмову з міністром закордонних справ Вадимом Пристайком.

У повідомленні Держдепартаменту США сказано, що Помпео привітав главу МЗС із призначенням на цю посаду та вчергове заявив про підтримку цілісності та суверенітету України.

Він також підтвердив, що Сполучені Штати підтримують Україну, оскільки вона просуває реформи боротьби з корупцією, зміцнення верховенства закону та створення конкурентного економічного середовища.

У США заговорили про посилення санкцій проти Росії

У посольстві США заявили, що західні країни можуть запровадити додаткові санкції проти Росії, оскільки вона донині не покидає Донбас і Крим.

Про це повідомляє «Перший канал Грузії».

Тимчасовий повірений у справах США в Україні Вільям Тейлор заявив, що йдеться про секторальні санкції в оборонній, енергетичній і фінансовій сферах, а також про обмеження на видачу віз.

«Одна з найсильніших санкцій, яку ми ще не застосовували щодо Росії (і Росія це добре знає), — це її виключення з міжнародної фінансової системи», — заявив Тейлор.