Кабмін звільнив В’ятровича з посади голови Інституту нацпам’яті. Він каже, що звільнення пов’язано з ним особисто

Автор:
Анна Воробйова
Дата:

Кабінет міністрів звільнив Володимира В’ятровича з посади голови Інституту національної пам’яті за згодою сторін. Про це В’ятрович повідомив у своєму Facebook.

«Я завершив каденцію на посаді голови Українського інституту національної пам’яті. Це були наповнені п’ять з половиною років. Робота стала щоденним продовженням Майдану задля втілення його цінностей. Можу сказати, що більшість амбітних цілей, які ставив перед собою, досягнув», — написав Вʼятрович.

На питання про причини звільнення Вʼятрович відповів theБабелю: «Думаю, це пов’язано особисто зі мною. Утім, про це варто запитати Кабінет міністрів».

Ексголова інституту стверджує, що отримав запевнення від премʼєр-міністра в тому, що інститут збереже статус органу влади та інструменту політики національної памʼяті, будуть продовжені формат та напрямки роботи, незважаючи на зміну керівника.

Голова Інституту національної памʼяті призначається на посаду та звільняється з посади Кабінетом міністрів за поданням премʼєр-міністра.

У своєму пості у Facebook Володимир Вʼятрович також назвав перелік цілей, яких, на його думку, йому вдалося досягнути:

«Можу сказати, що більшість амбітних цілей, які ставив перед собою, досягнув:

— Україна вільна від тоталітарної символіки;

— архіви КГБ відкриті;

— справедливість щодо учасників визвольного руху відновлено: їх визнано борцями за незалежність;

— реабілітація жертв репресій за оновленим законом розпочалася;

— проведено масштабну працю з популяризації української історії та розвінчування міфів про наше минуле».

Прихильники політики ексголови інституту та його колишні співробітники почали дякувати йому в соцмережах, частина постів — з хештегом #дякуюВʼятровичу.