Армія Франції закуповує мікророботів-розвідників. Вони здатні діяти незалежно від оператора

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:
Армія Франції закуповує мікророботів-розвідників. Вони здатні діяти незалежно від оператора

Army Recognition

Міністерство оборони Франції закуповує 56 мікророботів-розвідників NERVA для потреб сухопутних військ.

Про це пише газета Le Figaro.

Багатоцільові роботи NERVA мають три модифікації і здатні самостійно вести розвідку в автономному режимі. Малий габарит дозволяє вести приховане стеження в будь-яких умовах. Керувати роботами можна за допомогою будь-якого стандартного компʼютера, планшета чи смартфона. Якщо робот задіяний у розвідгрупі і в оператора немає часу на керування, у NERVA передбачено режим навігаційної системи шляхових точок та автоматичного повернення по завершенні місії.

Мікроробота також можна використовувати для саперних робіт.

  • Армія Південної Кореї має намір поповнити свої ряди спеціальними роботами, які імітують тварин, змій і комах. Планується, що вони будуть задіяні вже в 2024 році.
  • Американські компанії AeroVironment і Kratos Unmanned Aerial Systems ведуть роботу над створенням технології для великих безпілотників-носіїв, які зможуть запускати групу невеликих розвідувальних або бойових дронів.
  • Військово-морський флот США замовив чотири роботизованих кораблі-дрони. За словами начальника відділу N96 Управління військово-морських операцій ВМС США контр-адмірала Рональда Боксолла, безпілотні кораблі зможуть ефективно відбивати морські атаки Росії та Китаю, а також змінять звичне поняття флоту.