У Китаї представили ключові компоненти поїзда, швидкість якого сягатиме 600 км/год

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Китайська компанія CRRC представила ключові компоненти свого поїзда з проєктною швидкістю 600 км/год. Про це повідомляє агентство Xinhua.

У Чжучжоу показали ключові частини енергосистеми поїзда, зокрема лінійний двигун з довгим статором і два трансформатори. Такий потяг відноситься до магнітопланів — поїздів, які тримаються над полотном дороги, рухомих і керованих силою електромагнітного поля.

Представник компанії Хе Юньфен зазначив, що на відміну від традиційних електромоторів лінійний двигун з довгим статором відрізняється простою конструкцією, здатністю швидко набирати швидкість, низьким рівнем шуму й енергоспоживання, а також швидким запуском і зупинкою.

Він пояснив, що лінійний двигун з довгим статором грає роль «серця» високошвидкісного поїзда, а трансформатори забезпечують стабільну потужність постійного струму для такого двигуна.

Очікується, що такий поїзд матиме велике технологічне й економічне значення для поліпшення мережі високошвидкісних пасажирських перевезень у Китаї. Зараз високошвидкісні потяги у Китаї пересуваються зі швидкістю до 350 км/год.