Світоліна та Ястремська заявилися на Кубок Кремля з тенісу. В українській федерації це назвали «їхнім правом»

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

У Федерації тенісу України заявили, що професійні спортсмени мають право особисто ухвалювати рішення про участь у тих чи інших змаганнях. Про це theБабелю розповів виконавчий директор Федерації Євген Зукін, коментуючи інформацію про участь найсильніших українських тенісисток — Еліни Світоліної та Даяни Ястремської — у Кубку Кремля.

«Чули таку інформацію. Ми вважаємо, що спортсмени мають право самі вирішувати, на яких змаганнях їм виступати, тому що від цього залежить їхнє просування в рейтинговій таблиці тенісних асоціацій», — розповів Зукін.

Він додав, що для Світоліної цей турнір є дуже важливим, оскільки він може допомогти їй потрапити на підсумковий Чемпіонат світу, а вона «не може просто пропускати змагання, якщо хоче захистити минулорічний титул».

Також Зукін пояснив, що московські змагання категорії WTA є професійними турами, які не відносяться до компетенції ані Міжнародної федерації тенісу, ані жодної національної асоціації, тому спортсмени не зобовʼязані погоджувати свою участь в них з власними федераціями.

У середу на сторінці московського турніру у Facebook зʼявився анонс учасників турніру, серед яких значиться й Світоліна. Ястремська теж є у списку учасників — в основній одиночній сітці як ще одна представниця України.