МОЗ проведе аудит звітності Національного інституту раку

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Міністр охорони здоровʼя Зоряна Скалецька підписала наказ про проведення аудиту всієї звітності Національного інституту раку.

Про це повідомляє пресслужба відомства.

Управління внутрішнього аудиту МОЗ під контролем Скалецької буде проводити аудит з 1 січня до 20 вересня 2020 року. На цей час керівництво інституту зобовʼязане надати всю необхідну інформацію, документи та доступ до баз даних і створити належні умови для аудиторської групи.

До 8 жовтня аудиторська група повинна надати міністру докладний звіт, після якого МОЗ доповість про ситуацію на Комітеті з питань здоровʼя нації Верховної Ради.

«У разі виявлення зловживань і підтвердження інформації правоохоронних органів, позиція міністерства буде жорсткою в рамках закону. Команда міністерства має нульову толерантність до корупції та інших злочинів», — сказано в повідомленні.

Сама Скалецька написала в Facebook, що нещодавно вона зустрічалася із журналісткою Яніною Соколовою, яка лікувалася від раку, і та розповіла їй про особливості інституту.

«Далі я отримала повідомлення від СБУ та доповідну від МВС. І, як більшість українців, побачила «кіно». Жахливе та принизливе для всього медичного співтовариства», — додала вона.