Верховна Рада затвердила контрактну держслужбу строком до 3 років

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Верховна Рада проголосувала за введення контрактної форми державної служби терміном до 3 років. Законопроєкт пропонує внести низку змін до законів «Про державну службу», «Про Кабінет Міністрів України» та «Про центральні органи виконавчої влади». За проголосували 228 депутатів.

Глава держслужби повинен буде в установленому порядку укладати і розривати контракти на проходження держслужби, а також прописувати спеціальні вимоги двох сторін.

Документ передбачає спрощення прийняття на держслужбу та звільнення з неї, підвищення відповідальності за результати роботи, усунення зайвих проміжних органів та надмірного регулювання. Також проєктом закону урізуються повноваження Комісії з питань вищого корпусу державної влади в частині призначення та звільнення держсекретаря міністерства, голови органу влади, заступника керівника та інших, які не входять до складу Кабінету міністрів.

Законопроєктом розширено перелік причин для звільнення з держпосади, серед яких є пункт про невідповідність чиновника займаній посаді. Усі вакансії пропонують публікувати на Єдиному порталі вакансій держслужби та сайті держоргану.