Крищенко: Затриманого за загрозу підриву мосту Метро не звинуватять у підготовці теракту, в нього не було вибухівки

Автор:
Юлія Рябчун
Дата:
Крищенко: Затриманого за загрозу підриву мосту Метро не звинуватять у підготовці теракту, в нього не було вибухівки

Новицький Андрій / УНІАН

Глава поліції Києва Андрій Крищенко заявив, що проти Олексія Белька, який погрожував 18 вересня підірвати міст Метро в Києві відкрито провадження за статтями «хуліганство» і «неправдиве повідомлення про мінування». Про це Крищенко повідомив на брифінгу в Києві.

Белька, зокрема, не будуть звинувачувати у підготовці теракту, тому що в чоловіка при собі не було вибухівки. Крищенко також додав, що Белька направлять на психіатричну експертизу.

«У прокуратурі вже погоджено підозру [...] за ч. 4 ст. 296 (хуліганство) та ст. 259 (неправдиве повідомлення про мінування) [...] Звинувачення в підготовці теракту поліція висувати не буде, це погоджена позиція з прокуратурою», — сказав Крищенко.

Він зазначив, що під час перемовин Белько нерозбірливо говорив і висував лише одну вимогу — поговорити з його дівчиною, яка також була на місці з правоохоронцями, оскільки її залучили до переговорів. За словами Крищенка, мотивом вчинку могла бути серія особистісних і сімейних проблем. Жодних політичних вимог Белько не озвучував.