Напередодні Всесвітнього дня без автомобіля у Києві пройшов флешмоб «На роботу на велосипеді»

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Напередодні Всесвітнього дня без автомобілів у багатьох країнах пройшов флешмоб «На велосипеді на роботу» (Bike To Work). До нього долучився і Київ, повідомляє «Інформатор».

Як пише видання, попри дощову погоду, на Майдані Незалежності зібралися кілька десятків учасників заходу. Збір був призначений на 08:00, організатори підготували для учасників акції чай, каву та круасани, а також конкурси.

Також цей флешмоб проходив і в інших країнах. Своїми враженнями та фотографіями учасники ділилися в соцмережах.

Що таке Всесвітній день без автомобіля?

День 22 вересня, в який автомобілістам (і мотоциклістам) пропонується хоча б на добу відмовитися від використання транспортних засобів, що споживають паливо. У деяких містах і країнах цього дня проходять спеціально організовані заходи.

У перші два роки Дні без автомобіля провели у Рейкʼявіку (Ісландія), Бате (Сомерсет, Велика Британія) і Ля Рошелі (Франція); у 1995 році для підтримки подібних Днів сворили неформальний консорціум — World Car Free Days. Першу національну кампанію в 1997 році у Великій Британії провела асоціація Environmental Transport Association. У 2000 році Європейська комісія поширила кампанію на всю територію ЄС.

У 2000 році подібні Дні стали відзначатися по всьому світу за програмою World Carfree Day організації Carbusters (тепер — World Carfree Network). Того ж року Всесвітні дні без автомобіля стали проводитися спільно з програмою Earth Car Free Day (організація Earth Day Network).