Рябошапка створив Департамент ГПУ з особливо важливих кримінальних проваджень. Він розслідуватиме значні фінансові злочини

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Генеральний прокурор Руслан Рябошапка створив у Генеральній прокуратурі Департамент процесуального керівництва з особливо важливих кримінальних проваджень. Про це йдеться в повідомленні пресслужби Генпрокуратури.

До складу нового департаменту увійдуть пʼять відділів. Департамент керуватиме розслідуваннями злочинів, повʼязаних із масштабним розкраданням державних коштів та злочинів у кредитно-фінансовій сфері, провадженнями щодо посягань на права інвесторів, легалізації злочинних доходів та порушень в екологічній сфері.

У четвер, 19 вересня Верховна Рада проголосувала в другому читанні за законопроєкт про реформу органів прокуратури. За таке рішення проголосували 259 депутатів. Згідно з законом, органи прокуратури пройдуть атестацію, після чого будуть створені Офіс генерального прокурора, обласні та окружні прокуратури. Генпрокурору дадуть право ліквідовувати й реорганізовувати окружні та обласні прокуратури. Військову прокуратуру ліквідують. Також буде скорочено кількість працівників прокуратури — з 15 до 10 тисяч осіб, їм підвищать зарплату.