Окружний адмінсуд почав розглядати позов NewsOne до Нацради. Телеканал вимагає скасувати результати перевірки

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Окружний адміністративний суд міста Києва розпочав провадження у позові щодо скасування результатів позапланової виїзної перевірки телеканалу NewsOne. Про це повідомляє пресслужба суду.

Суд також призначив на 9 грудня підготовче засідання у цьому провадженні. Там нагадали, що NewsOne просить скасувати рішення Національної ради з питань телебачення та радіомовлення від 5 вересня про результати позапланової виїзної перевірки телеканалу.

Раніше суд відмовив NewsOne у задоволенні заяви про забезпечення позову, визнавши її необґрунтованою. У заяві телеканал просив Окружний адмінсуд зупинити дію рішення Нацради до набуття судовим рішенням у цій справі чинності.

У чому суть конфлікту?

7 липня російський державний телеканал «Россия 1» анонсував проведення телемосту з українським телеканалом NewsOne під назвою «Треба поговорити». Одним із ведучих мосту від Росії мав бути Андрій Малахов, з української сторони — ведучий і генеральний продюсер NewsOne Василь Голованов. Пізніше телеканал NewsOne скасував телемарафон через протести. Генпрокуратура порушила кримінальну справу стосовно NewsOne за статтею про держзраду, а Національна рада з питань телебачення та радіомовлення провела перевірку мовлення каналу.

23 серпня член Нацради Сергій Костинський заявив, що під час перевірки виявили «ознаки розпалювання ворожнечі в українському суспільстві», а регулятор має намір подати в суд, щоб анулювати ліцензію каналу.