Український суд заочно засудив самопроголошеного «начальника міліції Донецька» до 10 років тюрми

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Димитровський міський суд Донецької області заочно засудив до 10 років увʼязнення «начальника міліції» Донецька у «ДНР» Василя Горячева, повідомляє обласна прокуратура.

На сайті відомства не вказано прізвище, але за даними сепаратистських ЗМІ ним є саме Горячев. Слідчі встановили, що він, будучи працівником Головного управління МВС України в Донецькій області, порушив присяги працівника правоохоронних органів України, знехтував своїми службовими обов’язками, не переїхав після окупації Донецька та в березні 2015 року став активно співпрацювати з терористами, зайнявши посаду так званого «начальника Донецького міського управління МВС «ДНР».

«За скоєння особливо тяжкого злочину, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації, керівництво такою групою чи організацією або участь у ній) КК України, чоловіку призначено покарання у вигляді 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна», — зазначили в прокуратурі.

З огляду на те, що на допити до слідчого та на судові засідання Горячев не з’являвся, суд ухвалив йому заочний вирок.

Хто такий Горячев?

Уродженець Росії. Закінчив Донецьке вище військово-політичне училище інженерних військ і військ звʼязку та Донецький інститут внутрішніх справ, очолював Калинінський райвідділ міліції Донецька та міліцію Олександрії (Полтавська область). Також працював у департаменті карного розшуку МВС України.