Коломойський звинуватив Шустера в прямому ефірі у крадіжці $2,3 млн. У відповідь ведучий хоче подати на бізнесмена в суд за наклеп

Автор:
Анна Воробйова
Дата:

Бізнесмен Ігор Коломойський звинуватив Савіка Шустера, ведучого програми «Свобода слова» на телеканалі «Україна», у привласненні великої суми грошей. За словами Коломойського, Шустер узяв гроші за виробництво 10 телепрограм для студії «1+1» і не зробив їх. Вартість виробництва Коломойський оцінив в 2 млн 300 тис. доларів. Савік Шустер у відповідь заявив, що збирається подати позов проти бізнесмена Ігоря Коломойського.

Суперечка про гроші виникла між Шустером і Коломойським в останні хвилини програми «Свобода слова». Коломойський не був присутній у студії, але відповідав на питання телефоном.

Шустер розповів, що 3 вересня 2015 року його студія підписала контракт зі студією «1+1» строком до кінця серпня 2018 року. Він зазначив, що після двох випусків його програму зняли з ефіру телеканалу. Також Шустер заявив, що Коломойський обмовив його в інтервʼю виданню «Українська правда», сказавши, що телеведучий брав гроші за участь в ефірі. Зокрема, Коломойський сказав, що Шустер «зробив одну передачу, а на другу «спалився» — узяв гроші. Умова була, що він не повинен брати гроші ні з кого».

«Я прийняв рішення подати в суд на Коломойського. Захист честі, гідності і, зрештою, моєї професійної придатності», — так охарактеризував причину подачі позову Шустер у прямому ефірі.

Коломойський, зі свого боку, стверджує, що Шустер порушив контракт, отримавши передоплату за 10 передач вперед на $2,5 млн.

«Може, ви спочатку поверніть гроші за взяті 10 передач, які ви провели? А потім ми з вами будемо розмовляти?» — запитав Коломойський в ефірі.

Шустер сказав, що вимагає від Коломойського показати контракт і прийти в суд.

Коломойський: «Так у нас всі контракти на пальцях. Ви не переживайте. Ви поверніть два триста».

Шустер: «Що?»

Коломойський: «2 мільйони 300 тисяч доларів».

Шустер: «А ви — 155 мільярдів».

Коломойський: «Сто відсотків».

Незабаром до дискусії приєднався юрист Павло Єлізаров, який надав контракт між Шустером і ТОВ «Телерадіокомпанія «Студія «1+1».

«Ігор Валерійович, ми будемо дуже раді вас бачити в суді. Ось тут у нас є контракт, який ми з вами підписали на 3 роки. Ми передавали вам сигнал, і ви цей сигнал не трансформували і не показували, Ігор Валерійович», — заявив Єлізаров в ефірі.

Умови контракту зачитала в студії журналістка Соня Кошкіна.

Telegram / Sonya Koshkina (official)

У 2005 році Савік Шустер вів програму «Свобода слова» на телеканалі ICTV. У 2007 році перейшов телеканал «Інтер», де почав вести токшоу «Свобода Савіка Шустера». У 2008 році журналіст перейшов на ТРК «Україна», де стартувала програма «Шустер LIVE». Після цього Шустер вів своє токшоу на телеканалах «5 канал», «24», «112 Україна», «1+1». Деякий час він працював на власному кабельному телеканалі «3S.tv», але з березня 2017 року телеканал припинив діяльність у звʼязку з фінансовими проблемами.

У 2016 році фіскальна служба України звинуватила «Савік Шустер Студію» в ухиленні від сплати податків. 25 квітня 2016 року Київський міський центр зайнятості анулював дозвіл Шустера на роботу в Україні.

У листопаді 2018 року Верховний суд України прийняв остаточне рішення у справі «Савік Шустер Студії», скасувавши штраф податкової інспекції у розмірі 13 млн грн. У травні 2019 року Савік Шустер повернувся в Україну і заявив про намір продовжити свою журналістську карʼєру.

Конфлікт інтересів

Бізнесмен Ігор Коломойський є інвестором видання theБабель

Автор:
Анна Воробйова

Помітили помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl + Enter — ми виправимо