Вночі: штурм Зони 51 не відбувся, Трамп зустрінеться із Зеленським у Нью-Йорку, а шамана в Росії відпустили під підписку про невиїзд

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:

У Грузії пройшла акція проти помилування президентом 34 засуджених

У центрі Тбілісі пройшла акція протесту проти президента Саломе Зурабішвілі, яка з нагоди Дня Успіння Пресвятої Богородиці помилувала 34 засуджених. Серед них є люди, які відбувають покарання за вбивство, передає «112 Україна».

На вулиці Атонелі зібралися члени та активісти колишньої керівної партії «Єдиний національний рух».

У той же час учасники руху «Соромно» зібралися на демонстрацію перед парламентом Грузії. Активісти вважають, що нинішня керівна партія «Грузинська мрія — демократична Грузія» не повинна була підвищувати Георгія Гахарію до посади премʼєра. Замість цього його слід було звільнити з посади голови МВС.

Штурм Зони 51 не відбувся. Люди воліли повернуться на фестиваль

Штурм секретної бази ВПС США в пустелі штату Невада, більш відомої як Зона 51 не відбувся, оскільки люди вирішили повернутися на фестиваль після «гарячих прохань» військових. Про це повідомляє Інтерфакс.

Біля входу на базу затримали чоловіка та жінку, але потім їх відпустили. Самим учасникам акції дозволяють перебувати біля воріт, але не перетинати межу Зони 51.

Місцевий шериф стверджує, що прибульців люди так і не зустріли, після чого вирішили повернутися на фестиваль Alienstock, який організували у місті Рейчел. Там зібралися близько 2 тис. осіб.

Серед охочих штурмувати військову базу були помічені туристи з Росії, Німеччини, Перу та Швеції.

Затриманого в Росії якутського шамана, який ішов виганяти Путіна, відпустили під підписку про невиїзд

Суд обрав запобіжний захід якутському шаманові Олександру Габишеву, який ішов виганяти президента Росії Володимира Путіна з Кремля, у вигляді підписки про невиїзд. Про це повідомляє Інтерфакс.

«Олександр Габишев з 6 березня по 22 травня, перебуваючи в невстановленому місці, звернувся особисто до групи людей із закликами до здійснення екстремістської діяльності. За результатами психолого-лінгвістичного дослідження, у висловлюваннях Габишева міститься публічний заклик до насильницьких дій відносно президента РФ», — йдеться в повідомленні.

Звільнений український моряк зустрівся зі своєю собакою Джессі через 10 місяців розлуки

Звільнений український моряк Сергій Чуліба і його собака Джессі зустрілися після майже 10 місяців розлуки. Про це заявив російський адвокат Микола Полозов у себе на сторінці в Facebook.

«Всіх причетних до цієї події вітаю!» — зазначив він.

Трамп зустрінеться із Зеленським 25 вересня в Нью-Йорку

Зустріч президента США Дональда Трампа і президента України Володимира Зеленського пройде в Нью-Йорку 25 вересня. Про це повідомив представник адміністрації президента США, передає DW.

Під час зустрічі президенти обговорять реформи в українській економіці й «деяку підривну китайську діяльність».

В Офісі президента України підтверджують, що 23—26 вересня Зеленський буде з робочим візитом у США, де візьме участь у 74-й сесії Генеральної Асамблеї ООН.

Крім зустрічі з Трампом, Зеленський також виступить з промовою під час загальних дебатів Генасамблеї ООН.