Конституція дозволяє. Вакарчук пояснив, чому виступив з «Океаном Ельзи» на концерті в Мінську

Автор:
Марина Колесниченко
Дата:

У п’ятницю, 20 вересня, лідер партії «Голос» та народний депутат Святослав Вакарчук виступив разом з гуртом «Океан Ельзи» у Мінську, повідомляє «Радіо Свобода».

«Конституція України дозволяє народному депутату займатись творчою діяльністю, а бог забороняє мені не займатись творчою діяльністю», — зазначив народний депутат.

Лідер «Голосу» додав, що виступ був неоплачуваним. «Я не отримую гонорарів і тих заборонених законом виплат, яких не може мати народний депутат», — пояснив він.

Вакарчук також сказав, що участь «Океану Ельзи» в концерті в Мінську була погоджена ще до того, як він пішов у політику. «Ми зробили і зробимо все, щоб я мінімально відлучався від роботи і ви побачите це», — наголосив Вакарчук.

  • Партія «Голос», створена Святославом Вакарчуком, отримала 20 мандатів за результатами парламентських виборів. Сам він був першим номером у списку партії.
  • Партія «Голос» Святослава Вакарчука витратила на передвиборчу кампанію до Верховної Ради 105,6 млн грн — лише на 10 млн менше за «Слугу народу».