Walmart припиняє продаж електронних сигарет через смерті та захворювання внаслідок куріння вейпа

Автор:
Анна Воробйова
Дата:

Найбільша в світі мережа оптової та роздрібної торгівлі Walmart припиняє продаж електронних сигарет. Це рішення стане ударом для індустрії вейпінгу, яку починають вважати небезпечною для здоровʼя, повідомляє The New York Times.

«Враховуючи зростання нормативно-правових труднощів на федеральному і місцевому рівні, а також невизначеність у ставленні до електронних сигарет, ми плануємо припинити продаж продуктів електронного куріння нікотину», — йдеться в заяві рітейлера.

Рішення Walmart прийнято на тлі нових повідомлень про потенційні ризики для здоровʼя, повʼязані з вейпінгом, через які батьки, лікарі та урядовці все з більшою пересторогою ставляться до електронних пристроїв для куріння.

Товари для вейпінгу становлять лише невелику частину доходу Walmart, але покупці електронних сигарет зазвичай є більш молодими та більш лояльними, вони регулярно роблять покупки й часто купують інші товари, коли приходять, щоб поповнити свої запаси рідини для куріння.

  • Уряд Індії вирішив заборонити виробництво, імпорт, рекламу та продаж електронних сигарет. Таке рішення прийняла влада країни у звʼязку з ризиком для здоровʼя молодих людей. Порушникам відтепер загрожують штрафи до €1271 або тюремне увʼязнення терміном до одного року. При повторному порушенні — штраф до €6351, тюремний строк до трьох років.
  • Управління з контролю за якістю харчових продуктів і медикаментів США розробляє директиву про заборону ароматичних рідин для електронних сигарет. Але це не стосується ароматів, які пахнуть тютюном.
  • У США почали розслідувати причини смертей і захворювань, викликаних курінням вейпа. На сьогодні по всій Америці зареєстровано 450 випадків захворювань легенів і шість смертей, які, ймовірно, спричинило куріння електронних сигарет.