Мальта проведе розслідування вбивства журналістки, яке відбулося ще у 2017 році

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:

Уряд Мальти заявив про початок незалежного розслідування вбивства журналістки Дафни Каруани Галіції, яке відбулося ще в 2017 році. Про це повідомляє Times of Malta.

Премʼєр-міністр Джозеф Мускат призначив суддю у відставці Емерітуса Майкла Малію відповідальним за проведення розслідування в рамках слідчої комісії, до якої увійде колишній декан юридичного факультету, конституційний експерт Ян Рефало і судово-медичний експерт Ентоні Абела Медічі.

На проведення розслідування комісії виділили девʼять місяців, після чого вона має надати детальний звіт.

Хто така Дафна Каруана Галіція?

Галіція розслідувала факти корупції серед топполітиків, зокрема схеми за участю премʼєр-міністра країни та його оточення. Її статті публікувалися в щоденній газеті Malta Independent, вона також була співавтором проєкту Panama Papers, над яким працював Міжнародний консорціум журналістів-розслідувачів. Галіція писала про офшорні компанії міністра туризму Конрада Міцці та міністра охорони здоровʼя й енергетики Кіта Скембрі. В її матеріалах розслідувалися звʼязки мальтійських чиновників з корупціонерами в Азербайджані й Обʼєднаних Арабських Еміратах.

  • Генеральний прокурор Мальти висунув офіційне звинувачення трьом підозрюваним у вбивстві журналістки видання Malta Independent Дафни Каруани Галіції, яку підірвали у власному автомобілі 16 жовтня 2017 року.