«Вражає ступінь достовірності». Сенцов висловився про серіал «Чорнобиль»

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:

Звільнений український режисер Олег Сенцов поділився враженнями про серіал «Чорнобиль» від HBO. Про це він повідомив у себе в Facebook.

«Вчора виділив вечір і подивився, нарешті, серіал «Чорнобиль». Як і очікувалося, фільм дуже хороший і називати його серіалом якось не повертається язик, швидше багатосерійним фільмом. Вражає ступінь достовірності не тільки в художній та історичній реконструкції радянського побуту, але й ході думок і дій. Навіть обличчя у акторів усі якісь з того часу», — зазначив він.

Друге, що заслуговує уваги, на думку Сенцова, це манера зйомки серіалу, яка більше притаманна авторському кіно.

«Недоліки та неточності, звичайно, є, але це дрібниці, які не заважають головному — впливу на тебе цього фільму, який знятий правдиво і ретельно. І навіть попри головну невідповідність як для мене: сцену суду в останній серії, що більше нагадує американське, а не совкове правосуддя, кіно мені дуже сподобалося. Можливо, я виявився одним з останніх його глядачів, але точно вдячним», — підкреслив він.

  • Перші вісім місяців 2019 року стали рекордними за кількістю туристів у Чорнобильську зону. Від початку року її відвідало 74 671 особа.
  • Третього червня на каналі HBO вийшов останній епізод мінісеріалу «Чорнобиль». Історія техногенної катастрофи сподобалася і глядачам, і критикам: серіал подивилися близько мільйона глядачів, його рейтинг на агрегаторі рецензій Rotten Tomatoes — 96 зі 100.
  • На початку червня туристичні оператори повідомили, що потік туристів у зону відчуження після серіалу «Чорнобиль» зріс на 40%. Однак Державне агентство з управління зоною відчуження (ДАЗВ) тоді заявило, що не фіксувало різкого збільшення кількості туристів.