Трамп заперечує тиск на Володимира Зеленського, а всі звинувачення він назвав сфабрикованими

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:

Президент США Дональд Трамп заявив, що не порушував закон під час спілкування з президентом України Володимиром Зеленським. Про це він повідомив у себе на сторінці в Twitter.

«Фейкові ЗМІ та їх партнер, Демократична партія, хочуть триматися подалі від вимоги Джо Байдена, щоб український уряд звільнив прокурора, який вів розслідування проти його сина, інакше вони не отримають велику кількість грошей від США... Тому вони сфабрикували історію про мене і рутинну бесіду, яку я провів з новим президентом України», — зазначив він.

Трамп стверджує, що не говорив нічого протизаконного, а вимогу Джо Байдена вважає «повною катастрофою».

«Фейкові ЗМІ знають це, але не хочуть повідомляти», — підкреслив він.

Про що йдеться?

Напередодні видання The Washington Post та The New York Times повідомили, що працівник американської розвідки, опрацьовуючи телефонну розмову Трампа з «іноземним лідером», яким міг бути президент Володимир Зеленський, подав скаргу своєму керівництву. Його стурбували окремі висловлювання Трампа, які, за даними американських ЗМІ, можна витлумачити як тиск на українську сторону з метою змусити розпочати розслідування проти сімʼї Джо Байдена, який є прямим конкурентом Трампа на наступних виборах президента США. Син Байдена Хантер працював у компанії Burisma ексміністра екології часів Януковича Миколи Злочевського.