«Працювали спеціалісти». Труба виявив прослуховування в своєму кабінеті

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:

Директор Державного бюро розслідувань України Роман Труба заявив, що виявив у своєму кабінеті професійну апаратуру для прослуховування. Про це він повідомив у себе в Telegram-каналі.

«Сьогодні у моєму кабінеті виявлена апаратура для прослуховування, яка була професійно вмонтована у вентиляційну систему. Працювали спеціалісти. Стоїть «прослушка» в одному місці або в декількох — з’ясовуємо, як і те, до кого вона приведе», — зазначив він.

Труба уточнив, що на записах про нього немає нічого цікавого, а от про стан розслідувань, «які ми обговорювали зі слідчими — так. У тому числі, резонансних».

«Зараз на місці працює слідчо-оперативна група, зокрема вибухотехніки та спеціалісти з кібербезпеки. Чекаємо на результати розслідування», — підкреслив він.

  • Печерський районний суд Києва дозволив Державному бюро розслідувань вилучити з Офісу президента секретні документи, що стосуються інциденту із захопленням українських моряків у Керченській протоці в листопаді минулого року.
  • Верховна Рада через брак голосів не підтримала проєкт закону № 1009, яким передбачалося дозволити Національному антикорупційному бюро і Державному бюро розслідувань самостійно проводити «прослушку». Проєкт набрав лише 196 голосів депутатів за необхідного мінімуму 226.