ВООЗ: Танзанія приховує дані про випадки захворювання вірусом Ебола

Автор:
Анна Воробйова
Дата:

Всесвітня організація охорони здоровʼя (ВООЗ) заявляє, що Танзанія приховує дані про випадки захворювання вірусом Ебола. Про це йдеться на сайті організації.

ВООЗ дізналася, що 10 вересня в місті Дар-ес-Салам загинула одна людина з підозрою на Еболу. За неофіційними даними, одержаними організацією, тих, хто контактував з померлим, помістили на карантин. Організація направила запит про перевірку цього випадку.

Наступного дня ВООЗ дізналася, що аналізи загиблого на вірус виявилися позитивними. Організація також отримала неофіційні дані про те, що в місті Мванза знаходиться ще один житель з підозрою на зараження вірусом, але результати його аналізів виявилися негативними.

12 вересня організація також дізналася, що в лікарню Дар-ес-Салама надійшов пацієнт з підозрою на зараження вірусом Ебола. Але додаткових даних про його аналізи ВООЗ не отримала.

«Попри кілька направлених запитів, ВООЗ не отримала від влади Танзанії більш детальної інформації про жоден з цих випадків», — сказано в повідомленні.

Відомо, що раніше ризик поширення Еболи був оцінений як дуже високий на національному рівні. Ризик на регіональному рівні постійно вважався високим через можливі переміщення населення, а також потенційні невідомі способи передачі. Ризик на глобальному рівні вважався низьким.

Тепер обмежений доступ до інформації від танзанійської влади становить проблему для оцінки ризику, спричиненого можливим поширенням вірусу.