У Росії назвали імена трьох затриманих активістів на Марші миру. Люди вимагали припинити війну в Україні та Сирії

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:

У Санкт-Петербурзі затримали трьох учасників Маршу миру, оскільки акція не була узгоджена з міською адміністрацією. Про це повідомляє «Радіо Свобода».

Затриманими виявилися активісти Семен Ткачук, Володимир Шипіцин і Тетяна Січкарьова.

Організатори заходу стверджують, що люди стояли з одиночними пікетами. Після затримання працівники правоохоронних органів відібрали у Шипіцина ключі від квартири.

Як стверджують журналісти, всього в акції, присвяченій Міжнародному дню миру, взяли участь близько 30 осіб. Люди пройшли маршем від Невського проспекту вздовж каналу Грибоєдова, а потім по Ісаакіївській площі до Адміралтейства. Там частина учасників стали з плакатами «Дайте світу шанс» та прапорами України.

Активісти вимагали зупинити війну в Україні та Сирії, а також мілітаризацію Росії.

  • Суд обрав запобіжний захід якутському шаманові Олександру Габишеву, який ішов виганяти президента Росії Володимира Путіна з Кремля, у вигляді підписки про невиїзд.
  • Дружина незаконно утримуваного на території Російської Федерації волонтера АТО і учасника «Автомайдану» Володимира Якименка розповіла, що чоловіка катували, щоб вибити зізнання про те, що він перевозив наркотики через кордон України з окупованим Кримом.