У Росії затримали прихильників якутського шамана, який ішов виганяти Путіна

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:

В Іркутську правоохоронці затримали чотирьох прихильників якутського шамана Олександра Габишева, який ішов у Москву, щоб вигнати президента Росії Володимира Путіна з Кремля. Про це повідомив координатор «Правозащиты Открытки» Олексій Прянішніков, передає «МБХ медіа».

За його словами, серед затриманих житель Оренбурга Євген Ростокін, більш відомий як Женя Ворон.

«Він у відділі, доставлений зі супутниками нібито за скаргою сусідів на бійку, зараз у нього і супутників візьмуть пояснення. Ніхто там не бився, вони були на орендованій квартирі, всього четверо. Це група, яка йшла і йде [в Москву]», — зазначив він.

  • 51-річний Габишев вийшов із Якутська в березні 2019 року. Свій шлях до Москви він планував подолати приблизно за півтора року. Мета якутського шамана — вигнати з Кремля президента Росії Володимира Путіна. Габишев вважає Путіна «злим духом», а себе «воїном».
  • 19 вересня на 202-му кілометрі федеральної траси М-53 «Байкал» Габишева затримали поліцейські. За ним приїхали два автобуси озброєних силовиків.
  • 20 вересня Габишева, якого напередодні затримали поліцейські на кордоні Бурятії та Іркутської області, відправили до Якутського республіканського психоневрологічного диспансеру.
  • 21 вересня суд обрав запобіжний захід якутському шаманові Олександру Габишеву, який йшов виганяти президента Росії Володимира Путіна з Кремля, у вигляді підписки про невиїзд.