Вночі: Трамп розкрив деталі розмови з Зеленським, у Києві з вибухами горіли автоцистерни, Індонезія підготувала доповідь про катастрофу Boeing 737 Max

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Трамп розкрив деталі телефонної розмови з Зеленським

Президент США Дональд Трамп визнав, що під час телефонної розмови з президентом Володимиром Зеленським обговорював корупцію і згадував у цьому контексті свого головного суперника на майбутніх виборах — Джо Байдена.

«Розмова переважно була про корупцію — про всю корупцію, а також про те, що ми не хочемо, щоб наші люди, такі як колишній віцепрезидент Байден і його син, створювали корупцію в Україні», — сказав Трамп. Він додав, що вважає цей заклик до боротьби з корупцією «абсолютно ідеальним».

Також американський лідер додав, що не бачить проблем у тому, щоб його адвокат Рудольф Джуліані свідчив у Конгресі про свої поїздки до України.

У Києві з вибухами горіли автоцистерни

У Деснянському районі столиці, на території автостоянки горіли 9 автоцистерн з пальним. Пожежа почалася близько 22:00 на вулиці Віскозній і призвела до розливу паливно-мастильних матеріалів на площу 500 кв. м. Повідомляється, що під час пожежі було чутно вибухи.

На місці події працювали 18 одиниць основної та спеціальної техніки із залученням 2 пожежних поїздів та 90 осіб особового складу. До 00:00 пожежу ліквідували. Постраждалих немає. Поліція зʼясовує причини інциденту.

Індонезія підготувала доповідь про причини катастрофи Boeing 737 Max над Яванським морем

Індонезія підготувала доповідь, в якій навела перелік причин аварії Boeing 737 MAX компанії Lyon Air, що сталася в кінці 2018 року над Яванським морем. Офіційно доповідь планують представити в листопаді, після того як її підпишуть представники Boeing.

За даними Wall Street Journal, у документі будуть перераховані близько 100 пунктів, в яких описуються різні проблеми. Серед причин згадуються як проблеми з обладнанням лайнера, так і окремі помилки пілотів.

В Японії скасували майже 500 авіарейсів через шторм «Тапа»

Японські авіакомпанії скасували понад 480 внутрішніх авіарейсів через тропічний шторм «Тапа». «Скасовані переважно ті авіарейси, які повʼязували інші райони країни з південно-західним островом Кюсю, включно з аеропортами у Фукуоці, Міядзакі, Нагасакі, Кагосімі та Сазі», — йдеться в повідомленні.

Уточнюється, що у звʼязку зі стихійним лихом компанія All Nippon Airways скасувала 151 авіарейс, а Japan Airlines перенесла на невизначений термін 126 рейсів.