«Веземо виступ». Помічник президента Єрмак розкрив деталі поїздки Зеленського на Генасамблею ООН

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Помічник президента Андрій Єрмак розкрив деякі подробиці візиту Володимира Зеленського до США для виступу на Генеральній асамблеї ООН. Про це він розповів в інтервʼю LB.ua.

«Ми веземо виступ. Президент виступатиме на Генеральній асамблеї, де він буде нести світу меседжі щодо місця України у світовому співтоваристві, про нашу позицію, як ми збираємося розвиватися, боротися з корупцією, що буде з нашою внутрішньою політикою», — сказав Єрмак.

Він пояснив, що ця поїздка Зеленського не є офіційною, але під час візиту запланована зустріч із президентом США Дональдом Трампом. «Перше знайомство та гарна можливість сформувати «дорожню карту» вже на офіційний візит», — додав помічник президента.

Єрмак також розповів про робочу групу з підготовки візиту. «У нас є робоча група, яка займається підготовкою майбутнього візиту до Сполучених Штатів, відповідно, вона як би частково бере участь у підготовці поїздки на Генеральну асамблею. Є заступник голови офісу Ігор Жовква, який курирує міжнародну тематику, після того як Пристайко пішов у МЗС. Є радник президента Ігор Новіков. Природно, ми працюємо в тісному контакті з Кабміном — у нас молодий і креативний премʼєр», — повідомив помічник президента.