Штурм Зони 51: Пентагон погрожував учасникам акції військовими та бомбардувальником. Але потім вибачився

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Міністерство оборони США вибачилося за твіт на адресу учасників акції, які планували штурмувати військову базу, відому як Зона 51. Про це повідомляється у Twitter одного з медійних сервісів Пентагону DVIDSHub.

До свого повідомлення сервіс доклав скрін посту, який опублікував напередодні. У ньому присутнє зображення вишикуваних в ряд військових на тлі бомбардувальника B-2 Spirit. «Останнє, що побачать міленіали у своєму житті, якщо спробують захопити Зону 51», — йшлося у повідомленні.

Пізніше твіт був видалений і замість нього зʼявилося вибачення. «Минулої ночі співробітник DVIDSHub розмістив твіт, який жодною мірою не відповідає позиції Міністерства оборони. Цей твіт був недоречний, і ми приносимо вибачення за цю помилку», — йдеться у ньому.

Що таке Зона 51?

Це секретна база ВПС США, розташована неподалік Лас-Вегаса, на південному березі сухого солоного озера Грум-Лейк. База стала основою конспірологічної теорії, згідно з якою американські військові з середини минулого століття проводять експерименти надприбульцями та досліджують НЛО. Ця ідея фігурує у безлічі американських мультфільмів і серіалів.

Великий інтерес користувачів до теорії змови наштовхнув на ідею про штурм бази. За офіційною версією, у Зоні 51 розробляються експериментальні літальні апарати та системи озброєння. Повітряне сполучення над Зоною 51 заборонено. У 2017 році Пентагон підтвердив існування програми з дослідження аерокосмічних загроз.