СБУ викрила конвертаційний центр з обігом 1 млрд гривень, до якого були причетні державні структури

Автор:
Тая Решетнікова
Дата:
СБУ викрила конвертаційний центр з обігом 1 млрд гривень, до якого були причетні державні структури

Facebook / СБУ

Служба безпеки України припинила діяльність конвертаційного центру з оборотом понад 1 млрд грн на рік. Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Оперативники встановили, що конвертаційний бізнес діяв із 2017 року. Зловмисники для «обналічки» використовували фіктивні фірми, а серед замовників послуг були представники комерційних структур і низка державних підприємств. Загальний оборот махінацій за останній рік становив близько мільярда гривень.

Представники СБУ вилучили понад 130 печаток неіснуючих комерційних організацій, державних підприємств, документи, які підтверджують ведення незаконного бізнесу, та валюту (долари) на суму близько 4 млн грн. Відкрито кримінальне провадження за ч. 4 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу. Обвинуваченим загрожує до 8 років позбавлення волі.

  • У Дніпрі співробітники Управління внутрішньої безпеки СБУ викрили угруповання, яке під виглядом керівників Служби безпеки та «злодіїв у законі» вимагало у підприємців гроші. Одного зі злочинців затримали під час передачі $100 тис. від підприємця, якому погрожували розправою.
  • У середині липня Служба безпеки України викрила підполковника Національної гвардії на шпигунстві на користь Росії.