Кримський пункт пропуску «Каланчак» закрив проїзд автомобілів через ремонт

Автор:
Тая Решетнікова
Дата:
Кримський пункт пропуску «Каланчак» закрив проїзд автомобілів через ремонт

Держприкордонслужба

З 23 вересня пропуск автомобілів через контрольний пункт вʼїзду-виїзду (КПВВ) «Каланчак» на окупований Кримський півострів закривається. Про це повідомили в Державній прикордонній службі.

«Каланчак» тимчасово зможе пропускати тільки пішоходів, а автомобільний транспорт буде направлятися на КПВВ «Чаплинка». Це повʼязано з проведенням ремонтних робіт на пунктах пропуску «Каланчак» і «Чонгар». При цьому на «Чонгарі» режим пропуску автомобілів не зміниться.

«З 08:00 23 вересня на КПВВ «Каланчак» буде здійснюватися пропуск лише пішоходів. Автомобільний транспорт буде перенаправлятися до КПВВ «Чаплинка», — йдеться в повідомленні.

Державна прикордонна служба просить громадян планувати маршрути з урахуванням режиму роботи КПВВ.

  • У липні президент Володимир Зеленський заявив, що звільнить новопризначеного голову Херсонської адміністрації Юрія Гусєва, якщо він не забезпечить облаштування КПВВ «Чонгар» і «Каланчак» на кордоні з окупованим Кримом.
  • З 1 вересня контрольні пункти вʼїзду-виїзду в Донецькій і Луганській областях перейшли на осінній режим роботи і пропускають громадян із 07:00 до 18:30.