В Умань прибув зведений загін поліції для охорони порядку під час святкування Рош га-Шана

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

В Умань (Черкаська область) для забезпечення правопорядку на час святкування Рош га-Шана (єврейський Новий рік) прибув зведений загін поліції. За даними Міністерства внутрішніх справ, до складу загону входить 550 працівників поліції з 12 областей.

Загін складається з працівників патрульної поліції, кінологів зі службовими собаками, вибухотехніків, оперативників, представників поліції превентивної комунікації та поліцейських груп аеропідтримки.

Цього року правоохоронці очікують в Умані близько 40 тисяч паломників з різних країн світу. Хасиди почнуть святкувати новий 5780 рік за іудейським календарем увечері 29 вересня.

  • В Умані похований цадик (праведник) Нахман — засновник брацлавського хасидизму. На його могилу щороку зʼїжджаються десятки тисяч євреїв. Хасиди вважають своїм обовʼязком побувати хоча б раз у своєму житті на могилі цадика Нахмана. Юдеї, які провели Рош га-Шана в Умані, вірять, що новий рік обовʼязково буде для них щасливим.
  • Премʼєр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу виклав у Facebook іронічне відео з нагоди єврейського Нового року. Це справді смішно.