«США хочуть чесності». Трамп каже, що обговорював телефоном із Зеленським корупцію

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Президент США Дональд Трамп заявив, що обговорював телефоном із президентом Володимиром Зеленським корупцію. Він обійшов питання про можливий тиск на Україну щодо розслідування проти сімʼї колишнього віцепрезидента США Джо Байдена.

У штаб-квартирі ООН у Нью-Йорку Трамп заявив, що говорити про корупцію дуже важливо, пише Інтерфакс-Україна.

«Ми хочемо чесності від тієї країни, з якою ми маємо справу. Я вважаю, що з новим президентом ви побачите набагато більше чесності. Це те, чого ми очікуємо. Ми підтримуємо цю країну, ми хочемо, щоб вона була чесна [...]. Якщо ми не говоримо про корупцію, чому ми будемо давати гроші країні, у якій є корупція», — зазначив президент США.

Про що йдеться?

Напередодні видання The Washington Post та The New York Times повідомили, що працівник американської розвідки, опрацьовуючи телефонну розмову Трампа з «іноземним лідером», яким міг бути президент Володимир Зеленський, подав скаргу своєму керівництву. Його стурбували окремі висловлювання Трампа, які, за даними американських ЗМІ, можна витлумачити як тиск на українську сторону з метою змусити розпочати розслідування проти сімʼї Джо Байдена, прямого конкурента Трампа на наступних виборах президента США. Син Байдена Хантер працював у компанії Burisma ексміністра екології часів Януковича Миколи Злочевського.