Зеленський у США зустрінеться з українською діаспорою, але впускатимуть за закритими списками

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Президент Володимир Зеленський у Нью-Йорку проведе зустріч із представниками української діаспори, проте вона буде закритою і людей будуть пускати за заздалегідь складеним списком.

Про це повідомляє віцепрезидент благодійної організації Razom for Ukraine (США) Люба Шипович, голова якої (Марія Сорока) буде на зустрічі.

За її словами, на такий стан речей уже скаржаться багато представників діаспори.

«І тут його [Зеленського] підставили свої ж українці — очільники діаспори [...]. Офіс Президента України заявляє про зустріч із громадськими активістами в Нью-Йорку, а очільники діаспори, які тільки минулого тижня безперестанку постили селфі з президентом на форумі Пінчука YES, складають списки з обраними організаціями, по одному представнику яких можна допустити на зустріч. Офіс президента говорить про важливість повернення в Україну мігрантів, а на зустріч запрошують в основному не громадян України, а етнічних українців у 3—5 поколінні. В Україні президент говорить, що не потрібні закриті обмежені зустрічі та кличе на стадіон, а за кордоном радянські традиції списків лояльних організацій продовжуються», — написала вона.

Шипович розповіла theБабелю, що зустріч організовує «Всесвітній конгрес українців» і вона буде закритою. За її словами, за формування закритих списків відповідає саме «Всесвітній конгрес українців».