Google запустила сервіс передплати на ігри та додатки Pass Play

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Корпорація Google запустила власний сервіс доступу до мобільних ігор і додатків Google Play Pass, повідомляється в блозі компанії.

Зазначається, що користувачі отримають доступ до 350 мобільних ігор і додатків. Усі вони вже є в магазині Play Store, проте передплата дозволить використовувати їх без реклами та вбудованих покупок.

У компанії повідомили, що Play Pass зʼявиться на Android-пристроях у США вже цього тижня, в інших країнах сервіс обіцяють запустити незабаром. Протягом перших 10 днів сервіс буде доступний безкоштовно. У подальшому перший рік користування Play Pass обійдеться в $1,99 (49 грн), потім вартість зросте до $4,99 (122 грн).

  • 10 вересня компанія Apple оголосила про запуск ігрового сервісу Arcade, який почав функціонувати 19 вересня. У сервісі обіцяють обійтися без реклами та вбудованих покупок і надавати доступ до ігор за фіксованою ціною. Вартість передплати — $4,99 на місяць.
  • У середині березня Google представила стримінгову платформу для геймерів Stadia. За допомогою Stadia ігри можна буде запускати на будь-якому пристрої з Chrome, а транслювати геймплей можна буде відразу в YouTube. Поки що сервіс підтримуватиме розділову здатність у 4K з частотою 60 кадрів на секунду і технологією HDR, а в майбутньому компанія планує додати підтримку 8K і 120 FPS.