Заступник голови КМДА Давтян, якого звільнив Кличко, відмовився йти та «продовжить працювати на благо киян»

Автор:
Юлія Рябчун
Дата:
Заступник голови КМДА Давтян, якого звільнив Кличко, відмовився йти та «продовжить працювати на благо киян»

Дмитро Давтян / Facebook

Заступник голови Київської державної міської держадміністрації (КМДА) Дмитро Давтян, якого напередодні Віталій Кличко звільнив із займаної посади, відмовився її покидати. Про це Давтян повідомив на своїй сторінці в Facebook.

Він розповів, що «заяву не писав і не збирається», а про своє звільнення дізнався з новин.

«Голова КМДА бореться за своє політичне майбутнє, і тут уже не до сентиментів або чоловічої гідності. Шкода, що мер столиці нашої держави не зміг чинити опір зовнішнім силам і поставив їхні інтереси вище за самих киян. Мій вибір — продовжувати працювати на благо киян!» — резюмував Давтян.

У той же час в оточенні Кличка заявили про маніпуляції з боку Давтяна. «Він чіпляється за крісло... І маніпулює. Мер не говорив, що він написав заяву. Сказав, що звернувся до нього, аби той написав. І озвучив претензії щодо роботи. Також обовʼязки Давтяна і Спасибка перерозподілили між іншими заступниками. Тому незрозуміло, як саме він буде «старатися на благо киян», — заявив співрозмовник theБабеля в КМДА.

23 вересня на брифінгу мер Києва Віталій Кличко заявив, що звільнив своїх заступників Дмитра Давтяна (був призначений у 2017 році) та Олександра Спасибка (був призначений у 2016 році). Мер уточнив, що обовʼязки звільнених заступників розподілять між іншими заступниками. Кличко представив нового радника — Максима Бахматова, який займеться «впровадженням інформаційних технологій в управління міста, питаннями інвестдіяльності, регуляторної політики, містобудування та архітектури».

Кличко також сказав, що Спасибко і Давтян «багато зробили для Києва», але «є виклики, і темпи не задовольняють ні киян, ні мене особисто. Наприклад, темпи будівництва метро на Виноградар, розвʼязки на Богатирській, ремонту Шулявського шляхопроводу, питання у сфері паркування та впровадження е-квитка у громадському транспорті».