У США оголосили про початок процедури імпічменту Трампу через можливий тиск на Зеленського

Автор:
Євген Спірін
Дата:
У США оголосили про початок процедури імпічменту Трампу через можливий тиск на Зеленського

Jim Lo Scalzo / EPA / Bloomberg via Getty Images

У палаті представників оголосили про початок процедури імпічменту президенту США Дональду Трампу. Про це заявила спікер палати Ненсі Пелосі в телезверненні, пише Reuters. «Президент повинен нести відповідальність. Я даю вказівку шести комітетам приступити до розслідування», — сказала вона.

Пелосі сказала, що «Трамп порушив закон», і назвала дії президента «порушенням його конституційних обовʼязків». «На цьому тижні президент визнав, що просив президента України вжити заходів, які принесуть йому політичну користь», — додала спікер.

Дональд Трамп відреагував у Тwitter і назвав це «цькуванням».

Минулого тижня видання The Washington Post і The New York Times повідомили, що працівник американської розвідки, обробляючи телефонну розмову Трампа з «іноземним лідером», яким міг бути президент Володимир Зеленський, подав скаргу своєму керівництву.

Його стурбували окремі висловлювання Трампа, які, за даними американських ЗМІ, можна тлумачити як тиск на українську сторону з метою змусити розпочати розслідування проти сімʼї Джо Байдена — прямого конкурента Трампа на наступних виборах президента США. Син Байдена Хантер працював у компанії Burisma ексміністра екології часів Януковича Миколи Злочевського.