«Централізувати усе що можна». У Кабміні допускають переїзд усіх міністерств до однієї будівлі

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

У Кабінеті міністрів розглядають можливість переїзду усіх міністерств під один дах. Про це у Facebook написав міністр Кабміну Дмитро Дубілет.

«З одного боку — кожне міністерство зараз є окремою юрособою, і багато атрибутів їм передбачається за законом. З іншого боку — до останнього часу міністри часто намагалися відгородитися одне від одного стінами (у прямому і переносному сенсі), а не працювати як одна команда — навіть у таких банальних питаннях, як економія на масштабі (economy of scale)», — написав Дубілет.

Він додав, що хоче до кінця 2020 року «централізувати все що можна», де це не заважатиме ефективній роботі. «Причому я впевнений, що у цій централізації є великий потенціал не тільки з міністерствами, але й з іншими органами влади, аж до регіонів», — зазначив міністр.

Дубілет припустив, що для ефективної централізації багато функцій міністерств потрібно спростити та перевести в електронну форму. «Так, дивись, усі міністерства зможуть зʼїхатися в одну будівлю на Грушевського, а не займати купу нерухомості по Києву», — резюмував він.