Новим головою Нацполіції призначили заступника Князєва Клименка

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Новим головою Нацполіції призначили заступника Князєва Клименка

Міністерство внутрішніх справ

Новим головою Національної поліції призначено Ігоря Клименка. Про це повідомляє пресслужба МВС.

«Для мене честь очолити найбільший правоохоронний орган держави — Національну поліцію України. Водночас, розумію надвідповідальність та важливість цієї посади», — сказав він.

Клименко пообіцяв продовжувати реформи, які реалізують з моменту створення Нацполіції. У той же час зверне увагу на вирішення проблем, які найбільше турбують громадян України.

«Завдання номер один — покращення реагування на повідомлення про вчинення злочинів та правопорушень. Наступний напрям роботи — профілактика злочинності, насамперед її вуличних проявів, а також покращення ефективності в охороні безпеки дорожнього руху», — повідомив голова Нацполіції.

Хто такий Клименко?

В органах внутрішніх справ служить з 1998 року. Учасник миротворчої операції на території колишньої Югославії. У 2014 році брав участь в антитерористичній операції на Донбасі. Також брав участь у процесі реформування Нацполіції у співпраці з іноземними партнерами.

Згідно з його декларацією за 2018 рік, у власності родини нового очільника поліції 4 квартири, одна з яких у Києві. Також родина Клименка володіє житловим будинком на 118 кв. м у Бориспільському районі Київської області.

У декларації теж зазначено два автомобілі — Mitsubishi Colt 2009 року випуску та Lexus RX-350 (2007 р. в.) та автобус TEMSA 2002 року випуску. За минулий рік Клименко заробив на посаді заступника голови Нацполіції понад 1,2 млн грн.