Апеляційний суд скасував рішення Баришівського райсуду про призупинення ліцензії SkyUp

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Київський апеляційний суд скасував рішення Баришівського райсуду (Київська область) про зупинення дії ліцензії української авіакомпанії SkyUp Airlines.

Про це повідомляє пресслужба лоукостера.

«Ні громадська організація «Комітет з питань захисту прав потерпілих від злочинів», ні фейкова «позивачка» Оксана Пасенко на суд не з’явилися. Проте комітет вкотре заявив про відвід судді. Судова колегія постановила, що така заява — чергове зловживання процесуальними правами, і залишила вимогу ГО без розгляду. Після цього Київський апеляційний суд оголосив про скасування ухвали Баришівського суду», — йдеться в повідомленні SkyUp.

У пресслужбі Апеляційного суду цю інформацію підтвердили.

Про що йдеться?

12 червня Баришівський суд Київської області постановив призупинити дію ліцензії української авіакомпанії SkyUp Airlines.

У рішенні вказано, що позов проти компанії подав один із пасажирів. Причиною позову стало «системне невиконання зобовʼязань перед клієнтами, затримки рейсів і відсутність контролю за виконанням норм авіабезпеки».

У SkyUp рішення Баришівського суду назвали незаконним і подали апеляційну скаргу в Апеляційний суд Київської області.

Пізніше стало відомо, що позов подавала мешканка Баришівки Оксана Пасенко, проте вона заявила, що ніколи не була клієнтом SkyUp, а позов подали працівники поліції. Пізніше вона написала заяву про відмову від позову.

Згідно з розслідуванням журналістів проєкту «Схеми», позов щодо заборони SkyUp Airlines до Баришівського районного суду повʼязаний із народним депутатом з оточення бізнесмена Ігоря Коломойського Олександром Дубініним (позафракційний). Але бізнесмен такий звʼязок заперечив.