Підтримка була безпрецедентною. У ЄС відреагували на «бездіяльність» щодо України

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

У Євросоюзі відреагували на стенограму телефонної розмови між Володимиром Зеленським і президентом США Дональдом Трампом, у якій вони говорили про недостатню допомогу Україні з боку ЄС та Німеччини. Віцепрезидентка Єврокомісії Федеріка Могеріні заявила, що «за пʼять років Євросоюз зібрав для України найбільший пакет підтримки в історії ЄС» і надавав величезну допомогу.

Про це повідомляє «Радіо Свобода».

«Будучи переконаним прихильником України та її демократичного шляху і визнаючи безпрецедентні проблеми, з якими стикається Україна та безпрецедентні зусилля з проведення реформ після революції 2014 року, Європейський Союз разом із європейськими фінансовими інститутами мобілізував понад €15 млрд грантів та позик для підтримки процесу реформ», — сказала вона.

Могеріні зазначила, що в названу суму ще не включені численні внески від окремих країн ЄС, які були надані Україні. Послання для України було таким — «чим більше реформ, тим більше підтримки».

«За останні пʼять років у результаті цієї амбітної програми реформ, рішуче підтримуваної і супроводжуваної Європейським Союзом, Україна досягла більшого, ніж за попередні два десятиліття», — закінчила вона.