The Hill: Мінʼюст США не виявив порушень у стенограмі розмови Трампа та Зеленського

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Міністерство юстиції США не виявило порушень у стенограмі розмови між президентами Дональдом Трампом і Володимиром Зеленським. Про це пише The Hill.

«Спираючись на встановлені процедури, викладені в керівництві з правосуддя, кримінальний відділ Мінʼюсту перевірив офіційний запис дзвінка і встановив, що порушень перебігу виборчої кампанії не було і що необхідність у подальших діях не виправдана», — повідомила речниця Мінʼюсту Керрі Купець.

Вона додала, що всі відповідальні за розслідування подібних злочинів відділи Департаменту погодилися з таким висновком, і Мінʼюст закрив цю справу.

Про що йдеться?

Минулого тижня видання The Washington Post і The New York Times повідомили, що співробітник американської розвідки, обробляючи телефонну розмову Трампа з «іноземним лідером», яким міг бути президент Володимир Зеленський, подав скаргу своєму керівництву.

Його стурбували окремі висловлювання Трампа, які, за даними американських ЗМІ, можуть тлумачитися як тиск на українську сторону з метою змусити почати розслідування проти родини Джо Байдена, який є прямим конкурентом Трампа на наступних виборах президента США. Син Байдена Хантер працював у компанії Burisma ексміністра екології часів Януковича Миколи Злочевського.