Нацрада не продовжила каналу «112 Україна» ліцензію на мовлення в пʼяти областях

Автор:
Юлія Рябчун
Дата:
Нацрада не продовжила каналу «112 Україна» ліцензію на мовлення в пʼяти областях

Facebook / 112.ua

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення не продовжила телеканалу «112 Україна» ліцензію на мовлення в пʼяти областях. Таке рішення було ухвалено на засіданні Нацради 26 вересня.

Члени Нацради розглянули заявки про продовження ліцензій на мовлення пʼяти регіональних компаній, які ретранслювали «112 Україна», і винесли відмову. Член Нацради Сергій Костинський заявив, що канал «112 Україна» «систематично порушував умови ліцензії», неодноразово отримував попередження і не усунув їх з 2014 року.

У відповідь канал опублікував офіційну заяву. «Ми, команда телеканала, розглядаємо це як жорстку цензуру, що піддає великим сумнівам наявність свободи слова в Україні», — йдеться на сайті «112 Україна».

Представники каналу нагадали, що дивитися ефір «112 Україна» можна із супутника, у кабельних мережах і YouTube.

На ситуацію відреагували в Офісі президента та заявили, що стежать за ситуацією. «Свобода слова є невідʼємною частиною демократичної держави. У той же час усі мовники повинні дотримуватися законодавства й умов ліцензії», — заявили в ОП. У Зеленського також нагадали, що склад Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення «незабаром буде оновлений» і, можливо, це допоможе врегулювати ситуацію на телевізійному ринку відповідно до закону».