Ексгенпрокурор Шокін подав позов до Верховного суду. Вимагає поновити його на посаді

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Ексгенеральний прокурор Віктор Шокін подав позов з вимогою поновити його на посаді, повідомляється у матеріалах суду.

Згідно з інформацією на сайті, розгляд позову призначений на 3 жовтня. Позов розгляне Касаційний адміміністративний суд Верховного суду. Шокін позивається до президента Петра Порошенка та Верховної Ради з вимогою скасувати рішення про його звільнення через «нововиявлені обставини».

У коментарі «Радіо Свобода» адвокат Шокіна Ольга Сапожнікова повідомила, що попросила суд перенести розгляд. «Так, подала клопотання у зв’язку з тим, що я буду відсутня в Києві до середини жовтня. Я буду у відрядженні до 14 жовтня. Я повідомила про це суд. А коли суд призначить – я не знаю», – сказала Сапожнікова.

Сапожнікова відмовилася розповісти, про які саме «нововиявлені обставини» йде мова. «До судового засідання я не можу коментувати. Засідання буде відкрите, і там ми озвучимо цю обставину», – заявила адвокат.

У відповідь на питання, чи буде Віктор Шокін присутній на засіданні, вона сказала: «Це залежить від дати, яку визначить суд. Поки що дата невідома, і невідомо, чи зможе він бути». Крім того, вона відмовилася розповісти, де саме зараз перебуває Шокін.

Хто такий Шокін?

Випускник Харківської юракадемії. Тричі заступник генерального прокура, з 2015 до 2016 року обіймав посаду генерального прокурора. У лютому 2016 року Верховна Рада звільнила Шокіна з посади голови ГПУ. У 2017 році Шокін звернувся з проханням до Вищого адміністративного суду України (ВАСУ) з позовом про скасування рішення про його звільнення.

Як пишуть ЗМІ, у 2018 році нинішній кандидат у президенти США Джо Байден розповів, як, перебуваючи у Києві, вимагав звільнення Шокіна, назвавши його «сучиним сином».