Вночі: Трамп оприлюднив ролик проти Байдена, у Twitter стався збій, а S&P підвищило кредитний рейтинг України

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:

Трамп оприлюднив ролик проти Байдена. На ньому є українські політики

Президент США Дональд Трамп оприлюднив ролик, в якому звинувачує в тиску на Україну свого потенційного конкурента на виборах у 2020 році Джо Байдена. Відповідний пост він зробив у себе в Twitter.

«Я осушую болото!» — зазначив він.

У 30-секундному ролику йдеться про те, що Байден обіцяв Україні $1 млрд за звільнення прокурора, який займався розслідуванням щодо компанії Хантера.

«Якщо прокурор не буде звільнений, ви не отримаєте. І ... [брутальна лайка] він був звільнений», — наголосив Байден.

При цьому початок процедури імпічменту Трамп повʼязує саме з цим розслідуванням.

«І їхні медійні шавки вдалися до брехні. Вони програли вибори [в 2016], і тепер вони хочуть виграти ці вибори. Не дозволь їм!» — говориться в ролику.

На відео можна помітити колишнього президента Петра Порошенка, експремʼєра Арсенія Яценюка, а також чинного президента Володимира Зеленського.

У роботі Twitter стався збій

У роботі соціальної мережі Twitter стався глобальний збій. Про це свідчать дані на сайті Downdetector.

Збій у роботі системи спостерігався у низці країн світу в ніч на суботу, 28 вересня.

Найбільша кількість скарг надходила зі США, а саме з Нью-Йорка, де зараз проходить 74 сесія Генасамблеї ООН.

Неполадки в роботі соціальної мережі також спостерігалися в Японії і Великій Британії.

S&P змінило кредитний рейтинг України і дало позитивний прогноз

Міжнародне рейтингове агентство Standard & Poorʼs підвищило довгостроковий суверенний кредитний рейтинг України в іноземній і національній валюті з рівня «B-» до «В», а рейтинг за національною шкалою з рівня «uaВВВ» до «uaА». Про це повідомляє пресслужба Кабміну.

«Стабільний прогноз відображає сподівання агентства, що новий Уряд України продовжить реалізовувати макроекономічні реформи, які проводились протягом останніх років. У той же час економіка відновлюється та співвідношення державного боргу до ВВП знижується. Агентство зазначає, що Україні слід зберегти доступ до внутрішніх та міжнародних ринків капіталу, що дозволить країні здійснити погашення комерційних запозичень протягом 2020 року», — йдеться в повідомленні.

Фахівці S&P позитивно оцінюють наміри нового уряду щодо бізнес-клімату і зняття мораторію на продаж земель сільськогосподарського призначення. Подібні рішення приведуть до збільшення обсягів інвестицій і зростання економіки.

На виборчій дільниці в Афганістані стався вибух, постраждали три людини

Біля виборчої дільниці в афганському місті Кандагар через годину після початку голосування на президентських виборах стався вибух. Про це повідомляє Sky News.

Місцевий чиновник стверджує, що внаслідок вибуху постраждали три людини. На даний момент про їх стан здоровʼя нічого не відомо.

Відповідальність за вибух поки не взяло на себе жодне угруповання.

У Нідерландах заборонили курити в закладах громадського харчування

Влада Нідерландів заборонила курити в закладах громадського харчування, серед яких ресторани, бари і кафе. Про це повідомляє RTL News.

«Кожен, хто захоче запалити сигарету в пабі або ресторані, тепер повинен буде виходити на вулицю», — йдеться в повідомленні.

Відповідне рішення ухвалив Верховний суд, ставши на бік антитютюнової організації «Чисте повітря Нідерландів». Перший суд відхилив позов.

Уточнимо, що з 1 липня 2008 року в Нідерландах діє заборона на куріння в готелях і місцях громадського харчування. Однак тоді діяли винятки, і подекуди палити було дозволено.