У США шахраї переконували пенсіонерів здавати аналізи, щоб отримати за них компенсацію. Збиток оцінюють у $2 млрд

Автор:
Марина Колесниченко
Дата:

У США розкрили одну з найбільших шахрайських схем у сфері охорони здоровʼя — звинувачення висунуті проти 35 осіб у чотирьох штатах, повідомляє Reuters.

Згідно з даними масштабного розслідування, злочинці за допомогою підроблених направлень на непотрібні аналізи отримували компенсації з допомогою Medicare — національної програми медичного страхування для осіб, старших від 65 років. Завданий збиток оцінюють у $2 млрд.

Працівники фірм, які займаються телемаркетингом, знаходили літніх людей. Під час розмови їм пропонували безкоштовно пройти генетичний тест, щоб визначити ймовірність розвитку в них раку чи реакцію на певні ліки.

Шахраї вимагали в людей інформацію про страховку, копію водійських прав і невелику кількість генетичного матеріалу. Отримавши дані, маркетологи домагалися направлення на аналіз від страхової компанії. Необхідність таких аналізів для пацієнта нічим не була підтверджена. Найчастіше пацієнти навіть не отримували результатів цих аналізів.

У схемі шахраїв брали участь лікарі та працівники лабораторій. Отриману суму, яка, за даними NPR, становила від $10 до $18 тисяч, ділили між собою лікар, який виписав рецепт, лабораторія, де робився аналіз, маркетингова фірма та її працівник, який домігся згоди людини на аналіз.