В Атлантичному океані через ураган «Лоренцо» зникло судно з українцями на борту. Поки вдалося врятувати трьох людей

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:

В Атлантичному океані знайшли зникле судно Bourbon Rhode, на борту якого перебували українці. Про це повідомляє The Maritime Executive.

«26 вересня в Атлантичному океані на відстані близько 1200 морських миль від Мартиніки (заморський департамент Франції) в результаті шторму зникло судно «Bourbon Rhode», серед членів екіпажу якого були громадяни України», — зазначив заступник директора департаменту консульської служби МЗС Василь Кирилич.

Пошукову операцію проводила Maritime Rescue and Coordination Centrе Fort De France (MRCC).

27 вересня з борту Bourbon Rhode надійшов сигнал про допомогу. Як зʼясувалося, судно прямувало в Джорджтаун з Канарських островів і потрапило в циклон «Лоренцо».

Всі 14 членів екіпажу приготувалися до евакуації, оскільки залишатися на борту було небезпечно. Сама операція пройшла неподалік від Мартиніки, приблизно за 60 морських миль від вогнища урагану «Лоренцо».

Як відомо, суховантажний корабель ішов під прапором Люксембургу.

Пізніше Кирилич повідомив, що наразі вдалося врятувати трьох членів екіпажу.

Що відомо про ураган «Лоренцо»?

Ураган четвертої категорії з пʼяти можливих, який наближається до північно-східного узбережжя Південної Америки. Синоптики стверджують, що зараз він знаходиться за 1765 км від узбережжя південних островів Кабо-Верде. Швидкість руху шторму становить 19 км/год, а максимальна швидкість вітру вже досягла 220 км/год.

  • У Південній Кореї через вибух на судні, яке перевозило матеріали нафтопереробки, постраждало девʼять осіб.
  • «Корпус вартових ісламської революції» Ірану захопив у Перській затоці судно із 250 тис. л дизельного палива. Ані назву судна, ані склад його екіпажу не повідомляють.