The Federalist: У США таємно змінили вимоги до інформаторів перед поданням скарги на Трампа

Автор:
Марина Колесниченко
Дата:

Розвідувальна служба США таємно скасувала вимогу, згідно з якою інформатори у своїх скаргах мають надавати інформацію, отриману винятково з перших рук, пише вашингтонське видання The Federalist.

Нова форма подання заяви була завантажена на сайт директора Національної розвідки 24 вересня — за кілька днів до публікації скарги співробітника розвідки на президента США Дональда Трампа через його розмову з президентом України Володимиром Зеленським.

Видання зазначає, маркування на документі вказує на те, що зміни в форму були внесені в серпні 2019 року, але точна дата невідома. Скарга на Трампа, що стала причиною «українського» скандалу у Вашингтоні і спровокувала процедуру імпічменту Трампа, датована 12 серпня.

Її автор стверджує, що в своєму звіті ґрунтувався на даних, отриманих від «більш ніж пів дюжини» американських чиновників, проте сам не був свідком «більшості з описаних подій». Згідно з попередніми правилами, скаргу, в якій представлена інформація не з перших рук, мали відхилити.

Матеріал, опублікований в The Federalist, у своєму Twitter прокоментував Трамп. «Їх упіймали! Припиніть полювання на відьом зараз», — написав він.