Глава делегації в ПАРЄ: відмовлятися від спілкування з Росією не можна, але з поверненням її делегації не погодимося

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Глава української делегації в Парламентській асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) Єлизавета Ясько заявила, що відмовлятися від спілкування з Росією не можна, оскільки необхідно розуміти, що відбувається у світі, щоб захищати свої інтереси.

Про це вона розповіла в інтервʼю виданню LB.ua.

«Треба відчувати і розуміти, що відбувається у світі, тому відмовлятися від спілкування з росіянами — це, я вважаю, неправильно. Ми не можемо ігнорувати Росію. Ми повинні захищати свої інтереси, але знати, що відбувається», — сказала Ясько.

Відповідаючи на запитання про нинішній статус української делегації, вона сказала, що її склад сформовано, але осінню сесію ПАРЄ Ясько планує відвідати одна та як гість.

«Статус делегації такий, що вона сформувалася за нашими внутрішньонаціональними українськими правилами. Ми існуємо, у нас є голова, у нас є все, але ми не подаємо credentials нової делегації [документ, що наділяє депутатів правом представляти Україну в ПАРЄ]. Це означає, що у нас ще принаймні три місяці, щоб це зробити і вже отримати повноваження в самій ПАРЄ. Тобто до кінця року і навіть до початку січневій сесії ми можемо подати ці заявки. Чому ми не робимо це зараз? Тому що якщо б ми подали, то визнали б, що згодні бути частиною цього несправедливого процесу щодо повернення Росії», — сказала вона, додавши, що Україна не погодиться з поверненням російської делегації.