Гральний бізнес і видобуток бурштину. Кабмін схвалив Програму дій уряду

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Увечері 29 вересня Кабінет міністрів схвалив Програму дій уряду та кілька законопроєктів, а також зробив низку кадрових призначень.

Текст постанови про Програму діяльності Кабміну опублікований на сайті Верховної Ради.

На засіданні були схвалені законопроєкти про видобуток бурштину, легалізацію грального бізнесу та підвищення ефективності використання коштів Держфонду регіонального розвитку.

Проєкт про видобуток бурштину передбачає скасування процедур додаткового погодження дозволів на користування надрами з боку облрад і продаж дозволів через відкриті електронні аукціони. Проєкт з легалізації грального бізнесу передбачає, що «азартні ігри будуть проводитися виключно на території готелів, на ігровому устаткуванні з використанням програмного забезпечення, яке відповідає міжнародним стандартам». Проєкт підвищення ефективності використання коштів Держфонду стосується посилення відкритої конкуренції між проєктами, які подаються на фінансування за рахунок фонду лише через конкурси та після доведення економічної або соціальної ефективності.

Також Кабмін почав роботу над інструментами здешевлення кредитів для купівлі земель сільськогосподарського призначення та ухвалив відповідне розпорядження.

У кількох міністерствах призначили заступників міністрів. Заступниками міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства призначено Інну Мєтєлєву та Юлію Свириденко. Заступником міністра енергетики та захисту навколишнього середовища призначено Ірину Ставчук, заступником міністра з питань європейської інтеграції — Юліана Чаплінського.

Уряд також звільнив чотирьох чиновників. З посади голови Державної аудиторської служби звільнена Лідія Гаврилова, Євгена Асташева звільнено з посади заступника голови Фонду державного майна, Наталія Бойко звільнена з посади заступника міністра з питань європейської інтеграції, а Максим Немчинов — з посади державного секретаря Міністерства енергетики і вугільної промисловості.